Pre-order mijn boek “Als alle stemmen spreken: Deep Democracy, een levensstijl – verhalen en reflecties”

10 mei 2023

Stel je voor dat luisteren naar alle stemmen de norm zou worden in onze samenleving. Dat we echt in staat zouden zijn om te luisteren naar zowel onze eigen minderheidsstem als de stemmen van minderheden in onze directe omgeving.

Wat ga je leren in het boek?

In mijn boek, “Als alle stemmen spreken Deep Democracy, een levensstijl – verhalen en reflecties,” onderzoek ik precies dit. Ik neem je mee op een reis waarin ik persoonlijke en organisatievraagstukken benader vanuit een Deep Democracy-perspectief. Met behulp van vijf meeslepende fictieverhalen illustreer ik thema’s als leiderschap, polarisatie en het onderbewuste.

Daarnaast nodig ik je uit tot introspectie met voorbeelden uit mijn eigen praktijk en reflectievragen. Het doel is om nieuwe inzichten te bieden, niet alleen in onszelf, maar ook in groepen en organisaties. Samen zullen we leren om op een andere manier te kijken naar ons eigen gedrag, onze rollen, samenwerking en conflicten.

Natuurlijke voortzetting van mijn werk

Het schrijven van dit boek begon eigenlijk als een natuurlijke voortzetting van mijn werk. Mensen die mij kennen, weten dat ik Deep Democracy inzet in organisaties en dat ik mijn eigen stijl heb ontwikkeld binnen deze methode. Wat minder bekend is, is mijn artistieke achtergrond. Literatuur, muziek, poëzie, theater en kunst zijn altijd een rode draad geweest in mijn leven.

Na zoveel jaren van werken en leven met Deep Democracy, besloot ik te gaan schrijven vanuit mijn ervaringen. Gaandeweg ontstond het idee om een inspiratieboek te schrijven over Deep Democracy.  Er bestaan al fantastische methodische leerboeken over Deep Democracy, die ik ook uitvoerig noem in mijn eigen boek. “Als alle stemmen spreken” is echter bedoeld om de diepere lagen van de procesgeoriënteerde psychologie, ontwikkeld door Arnold Mindell, te belichten.

Beschouwingen en reflecties

Daarnaast trek ik interessante parallellen met disciplines als filosofie, kwantumfysica en spiritualiteit. Terwijl ik schreef, ontstond er een vorm waarin ik Deep Democracy onderzocht in beschouwingen die ik vervlocht met verhalen en reflecties uit mijn eigen werk en leven.

Het resultaat? Vijf beschouwingen die de volgende thema’s belichten: leiderschap, polarisatie, verstoringen als aanzet tot bewustwording, verschillende werkelijkheden en, tot slot, de invloed van het verleden op het heden en de toekomst.

Voor wie is dit boek bedoeld?

  • Organisatieleiders en professionals die geïnteresseerd zijn in het bevorderen van inclusieve besluitvorming en diepere verbinding binnen teams en organisaties.
  • Mensen die geïnspireerd willen worden door verhalen en reflecties om hun persoonlijke en zakelijke ontwikkeling te versterken en een dieper begrip van zichzelf en anderen te krijgen.
  • Iedereen die verandering wil creëren in de samenleving en een verlangen heeft om te luisteren naar alle stemmen, inclusief de minderheidsstemmen, om een meer inclusieve en diverse wereld te bevorderen.

Bestel nu jouw exemplaar en maak je klaar om Deep Democracy als een levensstijl te omarmen en te ontdekken hoe alle stemmen kunnen spreken.

Geef een reactie